Mobieltjesfabrikant HTC heeft woensdag haar nieuwste smartphone geïntroduceerd. De HTC Touch2 ligt vanaf oktober in de winkels en wordt een van de eerste telefoons ter wereld die zal draaien op het nieuwe Microsoft Windows Phone-besturingssysteem.

De nieuwe smartphone meet 104 bij 55 bij 13 millimeter en weegt 110 gram. De slanke behuizing herbergt een 2,8-inch touchscreen met een resolutie van 320 x 240 pixels. Naast het gsm-netwerk kan de Touch2 ook overweg met 802.11 b/g wifi en Bluetooth 2.1, een ook een gps-functie ontbreekt niet.

Heugelijke gebeurtenissen zijn vast te leggen met een 3,2-megapixel fotocamera, die tevens video kan opnemen. De Touch2 beschikt over een 1100mAh Li-ion batterij die goed is voor een standby-tijd van maximaal drie weken en een gesprekstijd van 7,3 uur.

Online winkel

De smartphone draait op Windows Phone – Microsofts nieuwe besturingssysteem dat voorheen bekendstond als Windows Mobile 6.5. Dit OS voorziet in een aantal nieuwigheden, zoals Windows Marketplace, een online winkel voor allerlei applicaties en games. Ook is het nieuwe besturingssysteem touchscreen-vriendelijker gemaakt.

HTC brengt de nieuwe smartphone volgende maand op de markt. Begin oktober is de HTC Touch2 verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 299 euro.