Computerfabrikant Asus heeft in de VS een nieuwe Eee Box geïntroduceerd, die is uitgerust met Nvidia’s ION-chip. Hiermee wordt het volgens Asus mogelijk om filmmateriaal in Full-HD af te spelen.

Of de nieuwe Eee Box inderdaad zoveel krachtiger zal zijn dan eerdere modellen, valt nog te bezien. Die eerdere modellen hadden met grafische Radeon-processors immers ook al geen misselijke videochip aan boord.

Deze compacte computertjes waren eveneens in staat om filmmateriaal met een 1080p-resolutie af te spelen – zolang tenminste de juiste software en instellingen werden gebruikt. Gebeurde dat niet, dan wierp de relatief zwakke Intel Atom-processor roet in het eten.

Ook in de nieuwe Eee Box EB1012, ditmaal bijgestaan door 2GB geheugen en 250GB schijfruimte. Net als een aantal eerdere Eee Box-modellen heeft de nieuwe versie een hdmi-uitgang aan boord. Ook een S/PDIF-uitgang voor 5.1-kanaals geluid ontbreekt niet.

De verdere specificaties zijn weinig schokkend. Zo heeft de EX1202 vier usb-poorten, een geheugenkaartlezer en is het uiterlijk nog even aantrekkelijk als dat van de eerste Eee Box. Het apparaat zal in zwarte en witte uitvoeringen op de markt komen, maar voor welke prijs is nog niet bekend.