Canon heeft dinsdag zijn nieuwste digitale spiegelreflexcamera geïntroduceerd. De EOS 7D schiet foto’s van 18 megapixels en komt nog deze maand in de schappen te liggen.

De Canon EOS 7D wordt voorzien van twee Digic 4-beeldprocessors en een APS-C CMOS-sensor, die samen zorgen voor een resolutie van 18 megapixels en een burstsnelheid van acht foto’s per seconde. Volgens Canons persbericht voorziet de camera in lichtgevoeligheidswaarden van ISO 100 tot en met ISO 12800.

Verder heeft de camera een 3-inch lcd-scherm en een hdmi-uitgang. Via deze aansluiting kunnen Full-HD filmpjes in vol ornaat op een extern scherm worden afgespeeld. Want ook 1080p24-filmopnames behoren tot de mogelijkheden.

De fabrikant heeft de camera voorzien van een verbeterde, 19-punts ‘cross-type’ autofocussensor en nieuw lichtmeetsysteem. Ook zit er een elektronische, twee-assige waterpas in het toestel. Canon Nederland noemt nog geen adviesprijs, maar volgens de Amerikaanse tak van het bedrijf beginnen de prijzen bij 1699 dollar. De EOS 7D ligt eind deze maand in de winkels.