De e-reader wordt ongetwijfeld de hype van dit najaar. Zelfs Paul de Leeuw heeft er een gekocht, al vindt hij zo'n ding nog veel gedoe. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meer en meer bedrijven een e-reader gaan produceren.

Een van die bedrijven is iRiver. Dit bedrijf heeft klaarblijkelijk een e-reader genaamd Story in de startblokken staan. Deze e-reader ondersteunt een breed scala aan bestandsfotmaten, waaronder ePub, pdf en xls.

De Story lijkt opvallend veel op amazon's Kindle. Hij heeft een display van 6 inch en verder is hij uitgerust met een QWERTY-toetsenbord onder dat beeldscherm. Of hij beschikt over een Wif-Fi of 3G is niet bekend. Evenmin is duidelijk of hij beschikt over een interngeheugen, maar er zijn wel aanwijzingen dat hij zou beschikken over een geheugenkaart met een opslagcapaciteit van 32GB.

De Story van iRiver zal deze maand nog verkrijgbaar moeten zijn in Korea. Deze e-reader gaat 225 euro kosten. Er zijn plannen om deze e-reader ook te gaan verkopen in de Verenigde Staten, Europa, Rusland en Australië. Een datum voor de lancering aldaar is nog niet bekend.