Camerafabrikant Olympus heeft een nieuwe digitale spiegelreflexcamera aangekondigd voor serieuze fotografen met een krap budget. De nieuwe E-600 moet voor een zacht prijsje in de winkels komen te liggen.

De camera heeft veel weg van de duurdere Olympus E-620, maar de fabrikant heeft hier en daar in de functies gesnoeid. Hierdoor kan het bedrijf de camera voor een schappelijker prijsje in de winkels leggen.

Zo heeft Olympus de E-600 ontdaan van toetsverlichting en is een aantal softwarematige functies overboord gegooid. Ook de helft van de fotografische filters van de E-620 heeft het onderspit moeten delven bij de overstap naar de E-600.

Op andere vlakken is de camera echter nagenoeg hetzelfde gebleven. De E-600 heeft een 12-megapixel Four Thirds-sensor en beschikt over een kantelbaar lcd-scherm van 2,7 inch. De lichtgevoeligheid kan ingesteld worden op verschillende waardes tussen 100 en 3200 dpi.

Volgens Electronista.com heeft Olympus de nieuwe spiegelreflexcamera maandag gelanceerd in de VS. De prijs bedraagt daar 600 dollar voor de E-600 met een 14-42mm-objectief. Wat de camera in Nederland zal kosten, is nog niet bekend.