Het Nederlandse bedrijf Planet Interactive heeft een nieuwe handheld gameconsole aangekondigd. Deze MI2 zal beschikken over een 3,5-inch touchscreen en een accelerometer.

De MI2 is een compacte minispelcomputer met een fors scherm van 3,5 inch. Dit scherm is aanraakgevoelig en heeft een nette resolutie van 320 x 240 pixels. Uiterlijk lijkt het apparaatje een mix tussen de GameBoy Advance Micro en DS Lite van Nintendo. Aan weerszijden van het touchscreen zitten een PSP-achtige richtingsknop en vier actieknoppen.

De Nederlandse fabrikant, die eerder succes boekte met de Pocket Dream Console, heeft de MI2 samen met een Chinees bedrijf vervaardigd. Ook de games worden in China ontwikkeld. Honderd van die games staan bij aanschaf alvast in het flashgeheugen van de portable spelcomputer. De meeste titels zijn vertaald naar het Nederlands.

Losse games
Nieuwe games zijn online aan te schaffen en zullen tussen de 1,99 en 4,99 euro kosten, aldus Rob Moens van Planet Interactive. Volgens Moens zullen er maandelijks rond de tien nieuwe games verschijnen.

Deze games worden door de fabrikant onderverdeeld in verschillende typen, afhankelijk van het soort besturing dat ervoor nodig is. Zo zijn er ‘Sensitive Games’ die gebruikmaken van de ingebouwde accelerometer: hierbij kan men bijvoorbeeld racen door het apparaatje te kantelen, net als met de iPhone of iPod Touch.

Daarnaast zijn er ook ‘Touchpen Games’, die men bestuurt met een stylus op het touchscreen, ‘Educatieve Games’, leerzame spelletjes voor kinderen vanaf drie jaar, en ‘Classic Games’, ports van klassieke titels die bestuurd worden met de richtingsknop en actietoetsen.

Mediaspeler
Hoewel Planet Interactive het apparaatje in de markt zet als een gamehandheld, is het eigenlijk ook een complete mediaspeler. De MI2 speelt mp3- en mp4-bestanden af en kan ook foto’s nemen met zijn ingebouwde digitale camera. Deze camera is tevens in staat om filmpjes te schieten, al zullen ze met hun 0,3 megapixel al snel beperkt zijn tot gebruik op het apparaatje zelf.
 

De MI2 beschikt over een 32-bits processor en een intern geheugen van 16GB. Omdat het apparaatje met een flinke sloot games wordt geleverd, is van die 16GB nog slechts 512MB beschikbaar. De handheld heeft echter ook een miniSD-kaartingang aan boord om de capaciteit uit te breiden.

Het apparaatje beschikt over een oplaadbare accu en wordt geleverd met oordopjes en een AV-kabel, waarmee hij ook op de tv kan worden aangesloten. Begin oktober komt de MI2 op de markt. De handheld zal verkrijgbaar zijn in wit en zwart en gaat 70 euro kosten.