Naast de Omnia II bracht Samsung zaterdag ook de Omnia Qwerty B7610 uit. Deze Omnia-smartphone beschikt over een fysiek qwerty-toetsenbord, om makkelijker te kunnen internetten en e-mailen.

Met zijn uitschuifbare toetsenbordje biedt de Omnia Qwerty volgens Samsung de ‘perfecte balans tussen werk en privé’. Zo moet men er eenvoudig mee kunnen e-mailen en tekstverwerken, met behulp van Microsoft Office Suite.

Net als de Omnia II, heeft de Omnia Qwerty een amoled-touchscreen met een resolutie van 480 x 800 pixels. In dit geval meet het display echter 3,5 inch in plaats van 3,7 inch. De nieuwe smartphone ondersteunt hsdpa- en wifi-verbindingen. Ook a-gps navigatie-ondersteuning ontbreekt niet.

De Samsung Qwerty lijkt technisch sterk op de Omnia II, maar er zijn ook enkele grote verschillen. Het opvallendste verschil is de batterij. Biedt die van de Omnia II tot twaalf uur spreektijd, die van de Omnia Qwerty gaat niet verder dan drie uur. Mogelijk verklaart dat ook de lagere prijs van de Omnia Qwerty: die bedraagt 549 euro.