Elektronicafabrikant Samsung heeft zaterdag de Omnia II i8000 officieel gelanceerd in Nederland. De nieuwe smartphone is de opvolger van Samsungs populaire Omnia.

Het apparaat ziet er op papier als een best mobieltje uit. Zoals eerdere geruchten al aangaven, beschikt de smartphone over een 3,7-inch amoled aanraakscherm van 800 x 480 pixels. Dit zorgt voor een ‘ongekend briljant beeld in de meest levendige kleuren’, aldus Samsung.

De Omnia II heeft vooralsnog Windows Mobile 6.1 Professional als besturingssysteem. Dit najaar is deze versie echter gratis te vervangen door het nieuwe Windows Mobile 6.5. Nieuw ten opzichte van de eerste Omnia zijn de 3D-effecten, grotere iconen en de nieuwe TouchWiz 2.0 gebruikersinterface.

Samsung voorziet de smartphone in Nederland van voorgeïnstalleerde widgets van onder meer Nu.nl, Telegraaf, Hyves, Facebook, Buienradar en FileIndex. Volgens de fabrikant kan het mobieltje video opnemen en afspelen in een kwaliteit die die van dvd’s benadert. Foto’s schiet het toestel met een camera van 5 megapixel en een dubbele ledflitser.

Wat draadloze verbindingen betreft beschikt de Omia II over hsupa 5,76Mbps en wifi. Het geheugen is uit te breiden tot 48GB. De batterij is volgens Samsung goed voor twaalf uur spreektijd.

Samsung brengt de Omnia II – net als de eerste Omnia – uit in de vorm van een ‘Millionaire Pack’. Dit Omnia Millionaire Pack II voorziet in een Omnia II met 16GB geheugen en een leren reisetui. De prijs bedraagt 649 euro.