In de PowerShot-serie van Canon is een nieuwe digitale camera toegevoegd. De G11 richt zich op de echte liefhebber van fotografie.

Opmerkelijk is dat de G11 een behoorlijk lagere resolutie heeft dan het vergelijkbare model van vorig jaar. Deze digitale camera heeft namelijk een resolutie van 10 megapixels in tegenstelling tot de 14,7 megapixels van zijn voorganger. Desalniettemin zal dat voor een hoop gebruikers nog steeds ruim voldoende zijn.

Daarbij compenseert de G11 de lagere resolutie met betere condities bij weinig licht. Deze camera verlaagt de ruis en de onscherpte bij het nemen van een foto. Deze digitale camera is de eerste camera in de PowerShot-serie die een draaibare lcd-display heeft. Zo kan de fotograaf ook plaatjes schieten vanuit een ongemakkelijke hoek.

Deze digitale camera is uitgerust met een 5 x optische zoomlens, optische beeldstabilisator, RAW-ondersteuning, vga-video-opname en een lichtgevoeligheidsinstellingen tussen de 80 en 3200 ISO. De PowerShot G11 van Canon kost 350 euro. Deze digitale camera moet oktober verschijnen.