Dell staat op het punt om een nieuwe laptop te lanceren. De Inspiron 11z is de volgende uitbreiding van hun Inspiron-serie, de laptops die bekend staan om hun dunne uiterlijk.

In zekere zin is deze laptop niet veel groter dan een standaard netbook. Maar qua specificaties is hij stukken interessanter dan een netbook en doet hij nauwelijks onder een standaard laptop. Hij is zo'n 40 procent sneller dan een netbook, om maar iets te noemen. Daarbij weegt hij slechts 3 pond en is hij niet dikker dan 1 inch.

Deze laptop is uitgerust met een 1.2GHz Intel Celeron 723 CULV processor en een Intel GS45 grafische kaart. Het beeldscherm is 11,6 inch groot met een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Hij heeft een opslagcapaciteit van 250GB en een ramgeheugen van 2GB.

Verder is hij voorzien van Wi-Fi, drie usb-poorten, een 3-in-1 geheugenkaartlezer, een hdmi-uitgang en een 1,3 megapixel webcam. Zijn besturingssysteem is Windows Vista Home Premium. De prijs van de Inspiron 11z van Dell begint bij 280 euro.