Verbatim is geen vreemde op het gebied van opslagapparaten. Het bedrijf heeft dan ook onlangs weer een nieuwe externe harde schijf gelanceerd. De InSight portable USB hard drive is alleen al qua ontwerp praktisch revolutionair te noemen.

Het design ziet er fantastisch uit. De duurzame behuizing is helemaal glanzend zwart. Toegegeven; het oog wil ook wat, maar uiteindelijk draait het om de binnenkant. Gelukkig kan dat ook aan Verbatim worden overgelaten.

Deze externe harde schijf is voorzien van een Always On beeldscherm. Op dat scherm wordt voortdurend berekend en getoond hoeveel vrije werkruimte de schijf nog heeft. Daarbij laat hij ook de naam van de schijf zien. Die naam is zelf in te vullen en aanpasbaar. Het beeldscherm blijkt overigens ook te werken als hij niet op een computer is aangesloten.

Hij is uitgerust met Nero BackItUp Essentials dat ervoor zorgt dat alle data volledig beschermd zijn en dat er een automatische systeem backup wordt gemaakt. Tevens zit er een herstelfunctie op die ook werkt voor de data in een desktop en daarbij eenvoudig in gebruik is, zelfs voor beginnelingen. Verder heeft hij een cachegeheugen van 8MB en een draaisnelheid van 5400rpm.

De InSight portable USB hard drive van Verbatim is zowel geschikt voor Windows als voor de Mac. Hij is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 320GB of 500GB. Zijn adviesprijs komt dan respectievelijk neer op 85 euro of 105 euro.