Een microscoop is een handig instrument om objecten te bestuderen die te klein zijn om met het blote oog te zien. Het nadeel is echter dat de ogen uiteindelijk moe worden van het turen. Dankzij de digitale revolutie is dat euvel nu verleden tijd.

Er zijn al enkele digitale microscopen op de markt verkrijgbaar. Het voordeel van deze microscopen is dat de mini-objecten simpel op een beeldscherm bekeken kunnen worden. e-Supply heeft nu een nieuwe digitale usb-microscoop aangekondigd. De EEA-MAN1011 is geschikt voor de pc.

Deze usb-microscoop is uitgerust met een 2 megapixel sensor. De sensor is ontwikkeld door Sanyo. De microscoop heeft een zoomniveau tot wel 150x. Daarbij is hij voorzien van een ingebouwde led-verlichting om beter in de hoekjes en gaatjes te kunnen kijken.

De EEA-MAN1011 van e-Supply kost iets meer dan 90 euro. Het is nog niet bekend wanneer deze usb-microscoop op de markt zal verschijnen. Dat is op zich toch niet zo relevant voor consumenten uit deze contreien, aangezien deze usb-microscoop alleen in Japan verkocht zal worden.