Samsung heeft in samenwerking met Sprint afgelopen zondag een nieuw mobiel toestel gelanceerd. De Reclaim wordt door de bedrijven omschreven als een eco-bewuste telefoon.

Wat maakt dit mobiele toestel nu zo eco-bewust? Zijn handleiding verschijnt niet op papier maar is alleen online te bekijken, dat is al iets om mee te beginnen. Belangrijker is het feit dat de Reclaim gemaakt is uit eco-vriendelijk, bio-plastic materiaal. 80 procent van dat materiaal is volledig recyclebaar. De behuizing van dit toestel bestaat daarbij uit 40 procent biologisch afbreekbare mais, net zoals dat het geval is met de usb-stick van Hoshino.

Qua specificaties is het toestel voorzien van een 2 megapixel camera, een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord, e-mail- en webtoegang en gps-navigatie. Wanneer de telefoon helemaal opgeladen is, zal er een lichtje gaan branden om de gebruiker er aan te herinneren dat hij van het netstroom afkan, om op die manier meer stroom te besparen.

De Reclaim is 16 augustus gelanceerd in de Verenigde Staten. Over een eventuele lancering in de rest van de wereld is nog niet bekend. Voor mensen die niets hebben met het redden van het milieu kan dit mobiele toestel toch de moeite van het aanschaffen waard zijn, aangezien men er absoluut niet veel geld voor kwijt is. De Reclaim kost slechts 35 euro.