De FreeLoader is een geavanceerde oplader, die dankzij zijn minimale afmetingen overal en altijd meegenomen kan worden. Zijn stijlvolle omhulsel bestaat uit aluminium, dus hij is bestand tegen een stootje.

Een oplader is tegenwoordig een must om in te pakken voor welke reis dan ook. De FreeLoader is wat dat betreft een zeer fijne oplader. Niet alleen heeft hij zonne-panelen die ervoor zorgen dat er energie verkregen kan worden via de zon, zonder tussenkomst van netstroom, ook kan hij opladen via een computer, dankzij zijn usb-kabel. Dat laatste is vooral handig als er geen zon aanwezig is.

Een volle batterij van de FreeLoader staat gelijk aan zo'n 18 uur luisterplezier voor een iPod, 44 uur bereikbaarheid voor een mobiele telefoon, 2,5 uur gameplezier voor een PSP of 22 uur werkbaarheid van een pda.

Deze multifunctionele oplader is geschikt voor praktisch alle populaire apparaten, denk bijvoorbeeld aan de TomTom, de Nintendo DS Lite, Nokia-telefoons, de meeste digitale camera's en nog veel meer. Hij weegt slechts 185 gram. Het enige nadeel is wellicht dat hij alleen in het roze of zilver verkrijgbaar is. De FreeLoader kost bijna 40 euro.