Een digitaal weerstation heeft als hoofdfunctie de weersvoorspelling weer te geven. De manier waarop dat getoond wordt kan van weerstation tot weerstation verschillen. Toch zijn het meestal de standaard iconen, van bijvoorbeeld een zonnetje en een wolkje, die het meest gebruikt worden.

De Weather Ken Weather Station doet het net even anders. Dit weerstation laat een icoon van een man zien die al naar gelang de weersomstandigheden zijn kleding aanpast.

Wanneer het dus mooi zomerweer is heeft hij alleen een zwembroek aan met naast hem een surfplank. Als het echt hondenweer is heeft hij een lange jas, een sjaal om en een muts op. En als het regent heeft hij een paraplu in zijn hand.

Uiteraard geeft dit weerstation ook de feitelijke informatie weer, denk bijvoorbeeld aan de temperatuur of de vochtigheid. Hij laat ook de tijd en datum zien. Tevens heeft hij een wekker met snoozefunctie.

De Weather Ken Weather Station kost iets meer dan 36 euro. Overigens zijn er ook weerstations verkrijgbaar met de iconen van een vrouw, een jongetje of een meisje.