Gadgetverkoper Brando heeft een nieuw harddiskdock gelanceerd, waarmee men interne harddisk extern kan gebruiken, zonder tragere, externe pc-aansluitingen te gebruiken.

De Sata Dual HDD Docking Station With Power And Esata Extension Kit kan op het bureau worden gezet en stelt computergebruikers in staat om harde schijven buiten de computer te gebruiken als interne harddisks. Het dock biedt plek aan twee schijven. Die kunnen zowel 2,5 inch groot zijn als 3,5 inch, zolang ze maar een sata-interface hebben.

Die schijven zijn in een oogwenk in en uit het dock te schuiven, en zijn direct klaar voor gebruik. Daarbij blijft de overdrachtssnelheid op hetzelfde peil als dat van interne harddisks. De set is namelijk aan te sluiten op de interne sata-poort van de pc.

Daarvoor levert Brando een insteekkaartje mee, waar de twee eSata-kabels in passen, die uit het dock komen. In de computer moet deze adapter met gewone sata-kabels aan de harddiskpoorten op het moederbord worden verbonden.

Al deze kabels – en verlengsnoeren voor de voeding – worden meegeleverd. Voor de hele set vraagt Brando ruim 45 euro inclusief verzending.