Het lijkt erop dat Dell bijna klaar is om zijn eerste mini-smartphone te lanceren. Dat beweert althans Boygeniusreport.com. De site heeft zelfs de handen weten te leggen op de specificaties van die kleine smartphone.

De Mini 3i smartphone, zoals het mobiele toestel gaat heten, heeft een Quad-band GSM/GPRS/EDGE class 12. Hij weegt slechts 103 gram en zijn afmetingen zijn 58 bij 122 bij 11,7 millimeter.

Zijn lcd-display zal vermoedelijk zo'n 3,5 inch groot worden met een resolutie van 640 bij 360 pixels en 262k kleuren. Hij ondersteunt Microsoft Exchange, Google, AIM, Yahoo en MSN IM. Er zit daarbij een ingebouwde digitale camera op.

Deze camera heeft 3 megapixel, auto-focus, een flitser en 8 x digitale zoom. Tevens is het mogelijk om filmpjes op te nemen met 30fps. De geschoten foto's kunnen in het mobiele toestel direct bewerkt worden, dankzij de ingebouwde foto-editor.

Uiteraard is dit toestel verder voorzien van usb, Bluetooth, gps-navigatie en een microSD-geheugenkaartslot. Het touchscreen kan een volwaardig on-screen QWERTY-toetsenbord laten zien. Ook beschikt hij over handschriftherkenning en multitouch.

De Mini 3i smartphone van Dell zal hoogstwaarschijnlijk een dezer dagen gelanceerd worden in China. Over een eventuele lancering in de rest van de wereld bestaan nog geen aanwijzingen. Evenmin is nog bekend wat hij moet gaan kosten.