Fabrikant van netwerkproducten Netgear lanceerde dinsdag een complete netwerkkit voor internet via het stopcontact. De nieuwe Home Theater Internet Connection Kit moet de hele entertainmenthoek van stopcontactinternet voorzien.

De Home Theater Internet Connection Kit maakt het mogelijk om meerdere entertainmentapparaten met een ethernetaansluiting tegelijk via het stopcontact te verbinden met het thuisnetwerk en het internet. Netgear noemt spelcomputers, Blu-ray-spelers en HD-tv’s als voorbeeld.

De kit bestaat uit twee apparaatjes. De Powerline AV Adapter met vierpoorts Ethernet Switch gaat bij de thuisbioscoop in het stopcontact. Hierop zijn ethernetkabels van maximaal vier apparaten aan te sluiten. Daarnaast is er een Powerline AV Ethernet Adapter. Deze moet op een andere plek in huis in het stopcontact worden gestoken, om het signaal door te lussen naar de router thuis.

Volgens Netgear is de nieuwe kit geschikt voor apparaten die een hoge bandbreedte vergen. De vier aansluitingen op de Ethernet Switch leveren elk een snelheid van 100Mbps, terwijl er via er maximaal 200Mbps het stopcontact wordt ingestuurd.

De Home Theater Internet Connection Kit bevat naast de twee adapters ook twee ethernetkabels. Het geheel is inmiddels verkrijgbaar en kost ongeveer 150 euro.