Logitech heeft deze week een nieuw, draadloos toetsenbord met muis aangekondigd, zoals al eerder even aangestipt is. Zoals van Logitech te verwachten valt gaat het om degelijke apparaten.

De Wireless Desktop MK 700 toetsenbord-en-muis-combinatie is speciaal ontworpen voor het comfort en het gemak van de gebruiker. Het toetsenbord is voorzien van een nieuw soort toetsen dat Logitech de Incurve toets noemt.

Deze toetsen zijn ontworpen om vingers op de juiste plaats te houden. De uiteinden van de toetsen zijn daarbij lichtelijk gebogen, zodat de vingers geriefelijker van toets naar toets kunnen bewegen. Het handpalmkussen moet voor nog meer algemene behaaglijkheid zorgen.

Het draadloze toetsenbord is voorzien van een lcd-dashboard dat laat weten wat de status is van de Caps Lock en Num Lock. Tevens geeft hij weer hoe het met de batterijduur gesteld is. Die batterijduur is overigens niet misselijk.

Het toetsenbord schijnt zo'n drie jaar mee te gaan alvorens er nieuwe batterijen in moeten en de batterijduur van de muis gaat ongeveer een jaar mee. Beide apparaten hebben trouwens gewoon twee standaard aa-batterijen.

Het toetsenbord en de muis zijn voorzien van 2.4GHz-technologie, zodat zij binnen een bereik van iets meer dan negen meter (30 feet) kunnen blijven functioneren. De Wireless Desktop MK 700 van Logitech, dus zowel toetsenbord als muis, kost 70 euro.