Logitech heeft deze week allerlei nieuwe apparaten aangekondigd. Niet alleen hebben zij een universele afstandsbediening op stapel staan, maar ook een nieuw draadloos toetsenbord en muis. En ze hebben twee nieuwe iPod-speakers in voorbereiding.

Het gaat om de oplaadbare speaker S315i en de portable speaker S125i. Hoewel speakers misschien niet helemaal de juiste benaming is voor deze apparaten. Docking station is wellicht een betere omschrijving.

De eerste speaker kan een dag lang muziekplezier verzorgen, wanneer hij volledig is opgeladen. Daarbij kan hij zelfs nog energie geven aan een lege iPod of iPhone. Volgens Logitech is dat niet zijn enige kwaliteit. Zijn geluid schijnt namelijk ook exquis te zijn.

Hij is vooral bedoeld voor mensen die veel op pad zijn, maar niet zonder muziek kunnen. Hij is slechts 2 inch dun en afgemaakt met een duurzame metalen grill.

De portable speaker S125i richt zich met name op nieuwe iPod-bezitters. Er kan extra bas in de muziek klinken met een speciale knop op deze speaker. Hij werkt zowel op netstroom als met vier reguliere aa-batterijen.

Beide speakers van Logitech zijn overigens compatible met andere portable mediaspelers, dankzij de 3,5 millimeter koptelefooningang. De S315i kost 100 euro en de S125i kost 50 euro.