Elektronicafabrikant Sharp lanceerde dinsdag een nieuwe Blu-ray speler, de BDHP22S. Volgens de fabrikant is het apparaat uitgerust met de nieuwste Blu-ray-technieken.

De BDHP22S speelt Blu-ray-films af in Full-HD. Daarnaast belooft Sharp ‘superieur geluid’, dankzij ondersteuning voor Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus en DTS-HD.

Om gebruik te kunnen maken van BD Live-functies is er een internetaansluiting aan boord. Zo is het mogelijk om via BD-Live ringtones en filmtrailers te downloaden die bijvoorbeeld direct op een draagbare mediaspeler kunnen worden afgespeeld.

De BDHP22S start volgens Sharp in tien seconden op en is uitgerust met Aquos Link. Als de Blu-ray-speler wordt aangesloten op een lcd-tv uit Sharps Aquos-serie, zijn de tv en de filmspeler met één afstandsbediening te bedienen. Ook wordt dan de beeldweergave op de tv automatisch optimaal ingesteld, aldus Sharp.

De BDHP22S is met 5,8 centimeter vrij slank. Naast een hdmi-uitgang, beschikt het apparaat ook over analoge en digitale optische audio-uitgangen, en component- en analoge video-uitgangen. De nieuwe Blu-ray-speler is inmiddels te koop voor 249 euro.