Elektronicafabrikant Logitech heeft dinsdag een nieuwe universele afstandsbediening aangekondigd. De afstandsbediening moet Logitechs Harmony-lijn gaan verrijken en kan maximaal vijftien afstandsbedieningen vervangen.

De techniek achter de nieuwe Harmony 900 doet in veel opzichten denken aan Logitechs topmodel, de Harmony 1100. Ook de 900 kan de taken van vijftien verschillende afstandsbedieningen voor zijn rekening nemen en is eenvoudig op de pc te installeren.

Logitech belooft een vereenvoudigde bediening. Zo hoeft men niet handmatig verschillende apparaten aan te zetten, als men bijvoorbeeld een film wil kijken. De gebruiker kan dan simpelweg de activiteit ‘film kijken’ selecteren, en de Harmony zet automatisch de tv, dvd-speler en AV-receiver aan. Zo zijn er verschillende activiteiten te installeren, waaronder ook ‘games spelen’ en ‘tv kijken’.

De Harmony 900 beschikt over RF-technologie. Zijn AV-apparaten verborgen achter een kastdeur en komt het infrarood-signaal daardoor niet aan, dan kan men deze apparatuur toch bedienen. Daarvoor worden ook twee mini-blasters en een IR-blaster meegeleverd, zodat de apparaten het signaal van de afstandsbediening kunnen ontvangen.

In tegenstelling tot Logitechs bestaande Harmony 1100 krijgt de 900 geen touchscreen. Het apparaatje is in een ouderwets, langwerpig afstandsbedieningsformaat gegoten. Daar staat tegenover dat er bij de nieuwe afstandsbediening meer extra’s worden geleverd, zoals de bovengenoemde signaalversterkers.

De Harmony 900 wordt daarnaast geleverd met een oplaadstation voor de batterij. De afstandsbediening gaat 399 euro kosten. Logitech brengt de nieuwe Harmony medio september op de markt.