Sennheiser heeft een nieuwe headset gelanceerd, bedoeld voor pc-gamers. In plaats van grote oorschelpen, maakt deze headset gebruik van in-ear oordopjes.

Daarmee doet de nieuwe PC 300 G4ME enigszins denken aan de Roccat Vire, al zijn de oordopjes van de laatste niet in-ear. Sennheisers nieuwste heeft echter een volumeregelaar in het snoer. De Vire heeft geen eigen volumeregelaar.

De fabrikant belooft ‘de volledige Sennheiser audio-ervaring’, met afscherming van omgevingsgeluid. Ook de microfoon filtert geluid uit de omgeving weg, aldus Sennheiser.

Met twee 3,5mm mini-jackpluggen is de headset makkelijk aan te sluiten op laptops en pc’s. Dankzij het meegeleverde verlengsnoer is de PC 300 G4ME volgens de fabrikant ook makkelijk aan te sluiten op pc’s, die de geluidsaansluitingen achterop hebben zitten.

Anders dan de Roccat Vire heeft Sennheisers nieuwe headset geen enkelplugs aansluiting voor smartphones, waardoor de G4ME niet te gebruiken is als headset voor bijvoorbeeld de iPhone. De oordopjes zijn in de VS verkrijgbaar voor 170 dollar. Wanneer de headset in Nederland te koop zal zijn, is nog niet bekend.