Irex Technologies, het bedrijf dat in 2006 de eerste e-reader lanceerde, werkt aan een nieuw model. Het apparaatje moet de concurrentie aan kunnen met de vele elektronische boeklezers die dit jaar op de markt komen.

Volgens CNet werkt Irex aan een nieuwe e-reader die, anders dan de iLias-modellen die het bedrijf in de afgelopen jaren uitbracht, echt op consumenten gericht is. Een naam heeft het apparaatje nog niet, maar duidelijk is al wel dat de e-reader een 8,1-inch scherm krijgt. Daarmee levert het een groter beeldscherm dan Amazons Kindle 2 en Sony’s nieuwe e-readers.

Ook krijgt de nieuwe elektronische lezer een 3G-module aan boord, zodat klanten hun leesvoer draadloos binnen kunnen halen. Om 3G te gebruiken is er echter wel een netwerk nodig en moet Irex dus samenwerken met een telecomaanbieder. Met wie het bedrijf in zee wil gaan, is echter nog niet bekend.

Het nieuwe apparaat – dat ook een touchscreen krijgt – moet rond de herfst klaar zijn om wereldwijd gelanceerd te worden. De prijs zou daarbij onder de 250 euro komen te liggen.