Elektronicafabrikant Samsung lanceerde een maand geleden al het ‘groenste mobieltje van Nederland’, maar donderdag deed het bedrijf het nog eens dunnetjes over. Deze keer introduceerde het bedrijf de Reclaim, een gsm die onder meer vervaardigd is van graan.

Samsung claimt dat de Reclaim voor 80 procent uit gerecycled materiaal bestaat. Dit ‘bio-plastic’ zou voor een groot deel gemaakt zijn van graan. Daarbij is het toestel volledig vrij van pvc, aldus de fabrikant.

Net als de S3030 Eco – het groene mobieltje dat Samsung begin juli introduceerde – is de Reclaim in een slidervorm gegoten. De nieuwe telefoon is wel een stuk breder. In plaats van een numeriek toetsenbord, komt er dan ook een volwaardig qwertytoetsenbord tevoorschijn, wanneer het scherm omhoog wordt geschoven.

Het mobieltje heeft een 2-megapixel camera, stereo-Bluetooth en slikt microSD-kaartjes voor maximaal 32GB aan opslagcapaciteit. Ook de verpakking is zowel letterlijk als figuurlijk groen, want die bestaat voor 70 procent uit gerecycled materiaal. De opdrukken zijn bovendien verzorgd met inkt op sojabasis.

Milieubewuste bellers hoeven echter niet meteen de knip te trekken. De Reclaim is vooralsnog alleen in de VS verkrijgbaar in combinatie met een abonnement bij de Amerikaanse telecomaanbieder Sprint.