Hardwarefabrikant Logitech heeft donderdag twee nieuwe accessoires aangekondigd voor pc-gamers: de G500 gamemuis en de G330, een gaming headset.

De G500 moet de G5 opvolgen, een populaire gamemuis uit 2005. Net als zijn illustere voorganger heeft hij een instelbare lasergevoeligheid. In dit geval stelt men deze dpi-waarde echter niet in met een plus- en minknop, maar met een schuifknop.

Logitech heeft die lasergevoeligheid overigens wel ver opgevoerd tot maximaal 5700dpi. Ook deze gamemuis heeft verwisselbare gewichtjes, waarmee pc-gamers de muis maximaal 27 gram kunnen verzwaren. Aan de buitenkant is niet veel veranderd, al heeft Logitech wel het vlak waar de duim op rust iets breder gemaakt.

Naast de G500 kondigde Logitech ook een nieuwe headset aan voor gamers. Deze G330 heeft een verstelbare hoofdband en een volumeregelaar in het snoer. De microfoon is voorzien van technologie die het omgevingsgeluid moet dempen.

Logitech brengt de headset nog deze maand op de markt voor 50 dollar. De G500 volgt in september en gaat 70 dollar kosten. Hoewel beide producten dan ook in Europa verschijnen, noemt de fabrikant nog geen europrijzen.