Computerfabrikant Dell heeft in Japan een nieuwe monitor gelanceerd voor grafische professionals. De Dell U2410 heeft een schermdiagonaal van 24 inch en beschikt over een kleurvast IPS-paneel.

Dankzij dit beeldpaneel levert het scherm volgens Dell 96 procent dekking van de Adobe RGB-kleurruimte, terwijl er voor de sRGB-kleurruimte zelfs de volle 100 procent dekking wordt gegarandeerd.

Fotografen en ontwerpers kunnen er dus op vertrouwen dat hun werk zo kleurecht mogelijk wordt weergegeven. De resolutie van 1920 bij 1200 pixels moet ondertussen voor een scherpe weergave zorgen.

Ook op andere vlakken weet de nieuwe monitor te imponeren. Zo heeft het apparaat 6ms responstijd en een contrastverhouding van 1000:1, en beschikt het over hdmi-, dvi- en DisplayPort-aansluitingen. Ook een vierpoorts usb-hub ontbreekt niet.

Dell biedt de U2410 aan in Japan voor omgerekend 530 euro. Of de wereldwijd opererende computerverkoper ook van plan is om het apparaat in Nederland aan te bieden, is nog niet bekend.