Na de eerste compactcamera met ingebouwde projector, introduceert Nikon deze week nog een aantal opvallende camera’s. Zo brengt de camerafabrikant binnenkort een toestel op de markt, waarmee men foto’s kan maken door het touchscreen aan te raken.

De nieuwe Coolpix S70 heeft een riant 3,5-inch touchscreen. Dit heldere oled-scherm is uitgerust met multi-touch-technologie. Zo kunnen beelden volgens Nikon op allerlei manieren worden verkleind, vergroot en verschoven. Daarnaast is de camera voorzien van een aanraaksluiter, waarmee men kan scherpstellen en een foto kan nemen door simpelweg het betreffende gebied op het scherm aan te raken.

De camera schiet foto’s in een resolutie van 12,1 megapixels. Hij beschikt over een Nikkor-groothoeklens met 5x optische zoom. Daarmee belooft Nikon niet alleen mooie foto’s, maar ook scherpe filmpjes. De Coolpix S70 is namelijk ook in staat om filmclips in HD-resolutie vast te leggen.

Een stukje hipper
Ook de nieuwe Coolpix S640 wordt door Nikon aangeprezen als een bijzonder model, maar dan om zijn snelheid. Volgens de fabrikant kent deze camera de snelste opstarttijd van alle compactcamera's en is zijn autofocus net zo snel als die van een digitale spiegelreflexcamera. Ook dit digitale fototoestel schiet prenten van 12 megapixels en beschikt over een lens met 5x optische zoom.

Voor stijlbewuste fotografen komt Nikon volgende maand met de trendy Coolpix S570. Deze levert evenveel megapixels en beschikt over dezelfde lens als zijn twee kersverse broertjes. De camera ziet er echter een stukje hipper uit en is verkrijgbaar in de kleuren roze, blauw, rood, zwart en zilver.

De drie nieuwe camera’s komen in september in de winkels te liggen, net als de Coolpix S1000PJ. De Coolpix S70 krijgt een adviesprijs van 399 euro, terwijl de S640 en S570 respectievelijk 289 en 229 euro zullen kosten.