Videokaartenmaker Point of View levert niet alleen grafische kaarten, maar maakt ook netbooks. Woensdag kondigde het bedrijf een nieuwe lijn netbooks aan met Ion-chipset.

Deze grafische chip levert een stuk meer power dan de Intel-chipset die in de meeste andere netbooks te vinden is. Zo kunnen de Mobii Ion 230-minilaptops volgens Point of View Full-HD filmpjes vloeiend afspelen.

Deze beelden zijn dankzij de aanwezige hdmi-poort weer te geven op iedere HD-tv. Het eigen schermpje van de nieuwe minilaptops meet 10,2 inch en heeft een resolutie van 1024x600 pixels.

Buiten de Ion-chipset om, zijn Point of Views netbooks vrij standaard. Althans, onder de motorkap: daar zit een doodgewone Intel Atom 230-processor, bijgestaan door 1GB werkgeheugen en een 160GB harddisk.

Verschillende kleuren
De 6-cels batterij is volgens de fabrikant goed voor vier uur aaneengesloten werken, wat ook weer vrij gangbaar is. Bijzonderder is de buitenkant van de netbooks. De apparaatjes zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder felgeel, rood en wit. Voor wie een minder opvallende laptop zoekt, is er ook een zwart model beschikbaar.

Volgens Point of View zijn de Mobii Ion 230-netbooks over enkele weken beschikbaar. De minilaptops zullen standaard niet op Windows XP draaien, maar op Linux. De prijzen zijn nog niet bekend.