De lancering van een nieuwe Windows is big business, en niet in de laatste plaats voor Microsoft zelf. Naast de software verkoopt het Amerikaanse bedrijf immers ook de nodige hardwareaccessoires. Zo introduceerde Microsoft dinsdag een nieuwe desktop met een aantal handigheidjes voor Windows 7.

Het pakket heeft de naam Wireless Comfort Desktop 5000 meegekregen en bestaat uit een toetsenbord en muis. Het toetsenbord heeft een golvende onderkant waar de polsen op kunnen rusten, terwijl de stille toetsen voor het nodige typgenot zijn bedekt met een zacht materiaal.

De muis is ondertussen voorzien van Microsofts BlueTrack-technologie. Die techniek moet ervoor zorgen dat het apparaatje op vrijwel iedere ondergrond te bedienen is. Zowel muis als toetsenbord zijn draadloos: ze worden geleverd met een draadloze ontvanger.

Tot zover niets nieuws onder de zon. De speciale Windows 7-functies zijn echter een ander verhaal. Zo heeft de nieuwe desktopset een stel ‘Taakbalkfavorieten’-toetsen, waarmee programma’s in de taakbalk met een druk op de knop zijn te openen. Ook zijn muis en toetsenbord allebei voorzien van een Flip 3D-toets waarmee je tussen openstaande schermen kunt schakelen, zonder je vingers uit te putten met een Startknop-Tab-combo.

Microsoft heeft de Wireless Comfort Desktop 5000 inmiddels officieel geïntroduceerd in de VS. De desktopset zal er eind deze maand verkrijgbaar zijn voor zo’n 80 dollar. Wanneer de toetsenbord-en-muis-combi naar Nederland komt is nog onbekend, maar naar verwachting zal de lancering voor 22 oktober plaatsvinden: vanaf dan is Windows 7 namelijk verkrijgbaar.