Kensington heeft maandag een nieuw iPod-dock uitgebracht, dat naast de iPod of iPhone zelf ook een extra accu kan opladen. Die extra accu wordt meteen meegeleverd.

Het Charging Dock with Mini Battery mag dan geen klinkende naam hebben, hij voegt wel degelijk iets toe aan het drukke landschap van docking stations. Dit keer hoeft men niet te denken aan allerlei muzikale functies, want het dock doet precies wat zijn naam zegt: opladen en niets anders.

Maar dat opladen gebeurt dan wel in stijl. De meegeleverde minibatterij is aan te sluiten op de dockingang onderop de iPod of iPhone en zorgt voor de nodige uren extra capaciteit. Volgens Kensington levert de accu tot dertig uur extra voor muziek, zes uur voor internetgebruik of drie uur extra gesprekstijd.

Hoewel Kensington het apparaat maandag heeft gelanceerd in de VS en er inmiddels ook bestellingen kunnen worden geplaatst op de site van de fabrikant, wordt het nieuwe dock pas vanaf oktober geleverd. De prijs bedraagt 70 dollar, wat neerkomt op bijna 50 euro. Of het product ook in Europa wordt uitgebracht is nog niet bekend.