Voor het betere presentatiewerk op kantoor en in het schoollokaal komt Hitachi binnenkort met een nieuwe netwerkprojector. De elektronicafabrikant introduceerde maandag de CP-X3010N, die naast een ethernetpoort ook beschikt over een wifi-module.

Wie op zoek is naar een leuke beamer voor in zijn thuisbioscoop, mag even verder zoeken. Hitachi’s jongste telg is vooraleerst bedoeld voor het serieuzere presentatiewerk, en dat is terug te zien in de specificaties.

Zo vermeldt de lijst met specificaties geen HD-breedbeeldresolutie, maar een eenvoudige computerresolutie van 1280x1024 pixels. Ook het contrast van 2000:1 zal videofielen niet direct over de streep trekken. Wel biedt het apparaat een stevige lichtopbrengst van 3 duizend ansi lumens; daarmee is hij ook een verlichte ruimte goed te gebruiken.

Naast zijn geïntegreerde 16-watts speakers en 802.11n-ondersteuning, imponeert de projector ook met een lange levensduur van de lamp: die zou in de eco-stand maar liefst 6 duizend uur meegaan. Wat de CP-X3010N precies zal kosten is nog niet bekend.