De ene na de andere elektronicafabrikant kondigt zijn eigen e-reader aan. Ook Sony staat op het punt een nieuwe elektronisch boekapparaat te lanceren. Gelekte handleidingen lichten alvast een tipje van de sluier op.

Sony zal zijn elektronische boek in Nederland samen met Bol.com op de markt brengen. Op 26 augustus wil Bol.com bekendmaken om welke e-reader het gaat. De kans lijkt echter groot dat het om de zogeheten PRS-300 of PRS-600 zal gaan. Afgelopen week lekten van deze e-readers namelijk de handleidingen uit.

Een bezoeker van Sonyinsider.com stuitte op de handleidingen. Uit de documenten zou blijken dat de twee apparaten zijn uitgevoerd in de kleuren rood, zwart en zilver. De PRS-300 krijgt een 5-inch scherm en een opslagcapaciteit van 440MB. Een toucscreen zou echter ontbreken, evenals een audio-uitgang en geheugenkaartlezer.

De PRS-600 zou juist wel een touchscreen krijgen dat bovendien iets groter uitvalt: 6 inch. Ook een geluidsuitgang en MS/SD-kaartlezer ontbreken in dit geval niet. De eigen opslagcapaciteit van 440MB is echter hetzelfde als bij de PRS-300.