T-Mobile lanceert deze week zijn eigen versie van de HTC Hero, de G2 Touch. De telefoon is beschikbaar in combinatie met een T-Mobile-abonnement.

De G2 Touch is uitgerust met de nieuwste versie van Googles besturingssysteem Android. Daarnaast ondersteunt de nieuwe smartphone 7,2 Mbps hsdpa en wifi, en beschikt hij over geïntegreerde gps en een 5-megapixel camera met autofocus.

Het toestel kan overweg met verschillende mailaanbieders, waaronder Gmail, Microsoft Exchange Server en mail via pop/imap-servers. De G2 Touch beschikt over 512MB aan intern geheugen.

In tegenstelling tot T-Mobiles G1 moet de G2 Touch het zonder toetsenbord stellen. De bediening geschiedt via een 3,2-inch touchscreen en een trackball. Volgens T-Mobile biedt de telefoon via Android Market – de online softwarewinkel van Android – toegang tot ruim 3 duizend gratis applicaties.

De kosten van de T-Mobile G2 Touch hangen af van het abonnement. In combinatie met een tweejarig Relax 150-abonnement inclusief web’n’walk Standaard is het nieuwe mobieltje gratis.