Het zag er al enige tijd naar uit dat LG aan een nieuwe ‘Chocolate’ werkte, maar nu is het nieuws dan eindelijk officieel. De Koreaanse elektronicafabrikant heeft donderdag de BL-40, of ‘New Chocolate’, aangekondigd.

Uit de aankondiging blijkt dat de eerdere geruchten het bij het juiste eind hadden. Zo wordt de BL-40 inderdaad het eerste mobieltje ter wereld met een 21:9-breedbeeldscherm. Deze bijzondere schermverhouding – die ook is terug te vinden in Philips’ Cinema-televisie – geeft het nieuwe mobieltje een opvallend slank en langwerpig uiterlijk.

Met zijn diagonaal van 4 inch (ca. 10cm) is het multitouch scherm niet bepaald aan de kleine kant, en ook de resolutie van 800x345 pixels mag er zijn. LG wil met de nieuwte telg uit zijn Black Label-serie dan ook een mobiele bioscoopervaring bieden.

De nieuwe Chocolate lijkt echter een stuk meer te kunnen dan alleen films mooi weergeven. Zo is het scherm lang genoeg om twee applicaties tegelijk te tonen, een techniek die de fabrikant ‘Dual Screen UI’ noemt. Uit een eerder uitgelekt filmpje blijkt verder dat het toestel beschikt over een Active Flash-gebruikersinterface, gprs, 7,2 Mbps hsdpa, een 10-megapixel digitale camera met Schneider-Kreuznach-lens en een krasbestendig scherm.

De BL-40 wordt in het derde kwartaal op de markt gebracht. Het langwerpige telefoontje zal op een nog nader te noemen moment beschikbaar komen in 54 landen, waaronder vermoedelijk ook Nederland. De prijs is nog niet bekend.