Camerafabrikant Kodak brengt binnenkort een nieuwe compacte camcorder uit. In tegenstelling tot HD-concurrenten als de Creative Vado en Flip Mino HD, kan Kodaks nieuwe Zi8 filmpjes wel in Full-HD vastleggen.

Naast die 1080p-resolutie biedt de Zi8 ook 5-megapixel foto’s en beeldstabilisatie. Kodaks nieuwe camera weegt 110 gram. Het apparaatje heeft een 2,5-inch display en 128MB intern geheugen. Dit geheugen is uit te breiden met behulp van SD- en SDHC-kaartjes.

Hoewel de ingebouwde microfoon niet verder komt dan monogeluid, kan de Zi8 ook in stereo opnemen. Daarvoor is er een aparte microfoonaansluiting aanwezig. Verder heeft de Zi8 een ingebouwde usb-aansluiting voor opladen en voor directe aansluiting op computers. Video’s en foto’s zijn zo direct up te loaden naar Facebook of YouTube.

Wie de filmpjes liever direct op zijn HD-tv afspeelt, kan gebruikmaken van de hdmi-aansluiting. De compacte camcorder is vanaf september te koop in de VS en gaat 180 dollar kosten. Wat de Zi8 in Nederland zal kosten, is nog niet bekend.