Maingear heeft een nieuwe gamelaptop gelanceerd. Het bedrijf beweert met de eX-L18 de beste gamelaptop op deze wereld te hebben gefabriceerd. Ondanks dit verkooppraatje is de laptop in kwestie zeker een krachtige machine.

De eX-L 18 is voorzien van een 2.53GHz Intel Core 2 Extreme Quad CPU processor en een Dual Nvidia GeForce GTX 280M GPUs. Zijn beeldscherm is 18,4 inch groot. Het ramgeheugen kan een maximum bereiken van 8GB.

Er is de keuze uit drie 2,5 inch SATA- of ssd-schijven. RAID-configuraties behoren ook tot de mogelijkheden. Tevens is er de keuze tussen een dvd of een blu-ray optische schijf. Hij heeft zowel een vga- als ook een hdmi 1.3b videouitgang.

Uiteraard is hij voorzien van Wi-Fi en Bluetooth. Verder heeft hij 3 megapixel webcam en een atsc tv-tuner is optioneel. Qua in- en uitgangen heeft hij een FireWire-poort, een ExpressCard-slot, een eSATA-poort, een 7-in-1 mediakaartlezer en slechts drie usb-poorten.

Om het geheel af te maken is deze gamelaptop voorzien van een verlicht toetsenbord met een apart numerieke keypad. Ook zijn er aparte toetsen om e-mail, web en mediaplayback op te starten. Goedkoop is deze gamelaptop uiteraard niet. De eX-L 18 van Maingear kost iets meer dan 2100 euro.