E-readers lijken zich te ontpoppen tot een rage, die doet denken aan de opkomst van netbooks: het ene na het andere bedrijf stuurt een aankondiging de deur uit. Ook Samsung blijkt nu brood te zien in deze elektronische boekvervangers.

Het bedrijf kondigde maandag de SNE-50K aan, zo laat de Wall Street Journal weten. Deze e-reader wordt niet het meest geavanceerde apparaatje in e-boekland. Het product beschikt over ‘maar’ 512MB geheugen en een 5-inch touchscreen. Ook kan men lang zoeken naar draadloze mogelijkheden, want die zijn er niet.

Maar daar staat een hoop ‘portability’ tegenover. Het apparaatje is met zijn 5 inch (pakweg 12,5cm) schermdiagonaal en krappe centimeter dikte goed weg te stoppen in een bescheiden tas. Met een paar ons schoon aan de haak, is het bovendien geen straf om het apparaatje overal en altijd mee te zeulen.

De vraag is echter of Samsung wel op tijd is met zijn e-reader. De SNE-50K wordt eerst gelanceerd in Zuid-Korea, om in het ideale geval pas begin 2010 op andere plekken ter wereld zijn opwachting te maken. Met elektronische boeken van Bol.com, Vodafone en Google op de agenda voor 2009, hoeft de Koreaanse fabrikant niet op een makkelijk succesje te rekenen.