De geruchten van een Apple Tablet doen al een tijdje de ronde. Hoewel het vermoeden was dat de Apple Tablet pas in 2010 zou verschijnen, beweert het Britse Financial Times nu dat hij al in september van dit dit jaar zal verschijnen.

September is op zich een logische maand, aangezien Apple altijd in die maand hun nieuwe producten lanceert voor de aankomende feestdagen. Wie niet meer precies weet wat de Apple Tablet was: het gaat om een apparaat van 10 inch zonder fysiek toetsenbord, al is er natuurlijk wel de mogelijkheid om dat aan te schaffen. Denk maar aan een grote iPod touch.

Op dit moment is het nog niet bekend wat het besturingssysteem van de Apple Tablet zal worden. De mogelijkheid bestaat dat hij hetzelfde besturingssysteem krijgt als de iPhone. Of hij werkelijk de concurrentie met de Kindle aan kan is maar de vraag.

Het schijnt dat de Apple Tablet een niet al te beste batterij heeft. Tijdschriften lezen of surfen op het web wil nog wel, maar langetermijnactiviteiten als het lezen van een boek schijnen niet ideaal te zijn.