Sony introduceerde afgelopen week twee nieuwe Blu-ray-wisselaars, waarin filmadepten maximaal 400 schijfjes kwijt kunnen. Hoewel de twee monsterlijke Blu-ray-apparaten al eerder gesignaleerd waren, is hiermee eindelijk duidelijk wanneer de systemen daadwerkelijk te koop zullen zijn.

Beide apparaten in Full-HD af. Ook film-dvd's kan men in de apparaten steken. Men hoeft dusniet per se al 400 Blu-ray-films in de kast te hebben staan. Daarbij ondersteunen de twee veelvraten 7.1-kanaals surroundgeluid en kunnen ze films met 24 beelden per seconde afspelen, net als in de bioscoop.

Het topmodel, de BDP-CX7000ES, is daarnaast uitgevoerd met Sony’s HD Reality Enhancer en Super Bit Mapping-technologie. De eerste techniek moet voor scherper beeld en meer detail zorgen, terwijl de tweede technologie volgens Sony garant staat voor een beter kleurbereik.

De BDP-CX960 moet het zonder deze twee technologieën stellen. Wel is dit apparaat, net als zijn grotere broer, voorzien van een usb-poort. Data die verzonden zijn via BD Live kunnen dus op een usb-stick worden opgeslagen.

De CX7000ES wordt uiteraard het duurste model: dit apparaat krijgt een prijskaartje van ongeveer 1340 euro. De CX960 gaat 'slechts' 560 euro kosten. Het topmodel komt wel eerder op de markt. De CX7000ES zou al in augustus in de winkelrekken komen te liggen, terwijl de CX960 nog tot de herfst op zich zal laten wachten.