SteelSeries, een Amerikaanse fabrikant van hardware voor pc-gamers, lanceert binnenkort twee nieuwe muizen voor fanatieke pc-gamers.

Na de extravagante World of Warcraft-muis zien de twee nieuwe telgen er maar sober uit. Het zijn twee zwarte muizen voor zowel links- als rechtshandigen. De Xai Laser Mouse is de aanvoerder van het tweetal: deze is wat groter en beschikt over een stevig lasersysteem, met een zichtvermogen van 10,8 megapixels per seconde.

Dit rasmuisje verwerkt zonder te zeuren 12 duizend frames per seconde op 5001 cpi (counts per inch). Op de rug van deze muis zit een lcd-scherm, waarmee gebruikers het apparaatje kunnen afstemmen op hun eigen gamegedrag. Deze instellingen worden in de muis opgeslagen, zodat ze ook beschikbaar zijn als men de muis op een andere computer aansluit.

Naast dit nieuwe topmodel brengt SteelSeries in augustus ook de Kinzu uit, een optische muis met minder heftige prestaties (9375 frames per seconde en 3200cpi). Dit geval is echter ook 7 procent kleiner dan zijn grote broer, en bovendien een stuk goedkoper: kost de Xai nog zo'n 80 dollar, de Kinzu gaat al voor 35 dollar over de toonbank. Wanneer de twee muizen in Europa verkrijgbaar zullen zijn is nog niet bekend.