JVC heeft een nieuwe iPod-dock aangekondigd. De NX-TC5 heeft een specificatie waardoor hij eruit springt in vergelijking met alle andere iPod-docks. Deze docking station is namelijk voorzien van een beweegbaar lcd-beeldscherm.

Het beeldscherm is 4,3 inch groot. Het bewegen is bedoeld om de kijkhoek naar believen te verstellen. Hiermee is deze docking station werkelijk de eerste in zijn soort. Maar het is niet de best denkbare docking station.

Al was het alleen maar omdat hij voor videoplayback afhankelijk is van zijn geïntegreerde 1 Seg digitale tv-tuner of de wmv-video die op usb-media is opgeslagen. Het afspelen van iPod-videoplayback is in het geheel niet mogelijk.

Hij is verder voorzien van 512MB interngeheugen, een ingebouwde am/fm-tuner, cd- en md-speler. Deze docking station wordt midden augustus in Japan verwacht. De NX-TC5 van JVC gaat 460 euro kosten. Over een eventuele lancering in Nederland is helaas niets bekend.

Voor mensen met een iets kleinere beurs is er overigens ook nog de NX-TC3 verkrijgbaar. Deze iPod-dock van JVC kost iets minder, namelijk 390 euro. Het gevolg is dat er dan geen md-speler op zit. Verder is hij geheel hetzelfde als zijn duurdere versie.