Het besturingssysteem bepaalt voor en groot deel je beeld over de gebruiksvriendelijkheid van het mobieltje, maar zegt ook veel over de snelheid en toepasbaarheid van de telefoon. Tot voor kort werd er voor de zakelijke markt doorgaans Symbian of Windows Mobile gebruikt, maar tegenwoordig is de keuze uitgebreid door de komst van de iPhone en het Android-besturingssysteem van Google.

De HTC Magic Google Android smartphone wordt geïntroduceerd met een Vodafone-simlock. Het menu is te benaderen door op het hoofdscherm het menu van onderaf 'open te schuiven', en niet zoals je zou verwachten met behulp van de menubutton onder het touchscreen.

Deze menubutton opent per applicatie een eigen menu, zo kun je bij de browser kiezen voor het openen van een internetpagina of het vernieuwen ervan en bij Google Maps de kaartmodus wijzigen of een locatie zoeken.

Touchscreen

Door het grote touchscreen is de HTC Magic goed bruikbaar in combinatie met internet. Dankzij de ondersteuning van HSDPA en wifi zijn alle verbindingsmogelijkheden aanwezig.

Wat e-mail betreft is het een kwestie van het invoeren van het e-mailadres zelf en het wachtwoord, vervolgens maakt de applicatie verbinding met een server om de instellingen in te laden. Dit is erg gemakkelijk, zo heb je in twee simpele stappen toegang tot je email.

Google Maps

Met Google Maps is het mogelijk om een locatie te bepalen en eventueel op het scherm routeaanwijzingen te krijgen. Geen volledige navigatie dus. Wel is de plaatsbepaling erg snel, eerst grofweg en dan steeds nauwkeuriger. Dit is te zien aan een blauwe cirkel om de positie heen.

De laatste versie van Google Maps, die standaard geïnstalleerd is op de HTC Magic, beschikt ook over de Streetview-modus. Op deze manier loop je, indien beschikbaar, echt door de straten heen.

Camera

De HTC Magic is een degelijke en zeer stijlvolle mobiele telefoon. Met een 3.2 megapixel camera, die voor verrassend goede foto’s zorgt, is het altijd mogelijk om speciale momenten vast te leggen. De menustructuur en toepasbaarheid zijn een persoonlijke kwestie.

Wel ervaren we dat bijvoorbeeld de iPhone dankzij de geïntegreerde iPod-functionaliteiten op multimediagebied een grote voorsprong heeft. Welke telefoon nu echt beter is laten we in het midden, wel mag het duidelijk zijn dat de HTC Magic een telefoon met grote potentie is.

Kijk voor de volledige HTC Magic test op LetsGoMobile: HTC Magic test

HTC Magic