Wie graag halsbrekende toeren uithaalt op zijn BMX, skateboard of snowboard kan voortaan zijn eigen belevenissen in Full-HD vastleggen met de nieuwe GoPro HD Wide. Alleen staat men dan wel een beetje voor paal.

Deze helm beschermt niet alleen tegen buitelingen, hij neemt ze ook op. En dat doet hij desgewenst in Full-HD, dus met een resolutie van 1920x1080.

Bovenop de witte helm zit een stevige, waterdichte en doorzichtige behuizing, waar een bijgeleverde camera in past. Dit apparaatje schiet flinke video’s. Full-HD materiaal neemt hij op met dertig beelden per seconde. Voor meer opnamesnelheid, kan men de resolutie terugschroeven naar ‘gewoon’ HD (1280x720). Dan kan de camera iedere seconde zestig beelden vastleggen.

Daarmee is de GoPro HD Wide de eerste helmcamera die video kan vastleggen in de hoogste tv-resolutie. De eerder gelanceerde ContourHD kwam immers niet verder dan een 720p-resolutie. De beeldinformatie wordt overigens opgeslagen op apart aan te schaffen SDHC-kaartjes. Zo kan men in één opname tot 32GB aan videobeelden kwijt.

Bovendien heeft GoPro, dat wel vaker van dit soort videohelmen uitbrengt, de energievoorziening aangepast. Het resultaat is een batterij die twee tot drie uur meegaat – genoeg om een volledige Hollywood-film te vullen met salto’s, flip-trics en andere halsbrekende toeren.

De GoPro HD Wide is in de VS inmiddels verkrijgbaar voor 299 dollar, omgerekend 210 euro. Of de sportcamera ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.