Philips lanceerde deze week de Xenium X830. Deze touchscreentelefoon heeft een stevige batterij, waardoor het apparaat anderhalve maand stand-by kan staan.

Hoe populair touchscreenmobieltjes ook zijn, er kleeft één nadeel aan: na een dag intensief gebruik moeten ze vaak weer aan de lader. Dat geldt niet voor de Xenium X830. Dit nieuwe mobieltje van Philips kan gerust anderhalve maand zonder stopcontact. Althans, zolang men er niet mee belt.

Gaat men het toestel daadwerkelijk gebruiken, dan neemt de batterijduur uiteraard iets af. Zo kan er tien uur lang onophoudelijk worden gekletst. Dat is alsnog heel behoorlijk voor een mobieltje met 3-inch touchscreen, 5-megapixelcamera en fm-radio.

De nieuwe Xenium beschikt verder over 47MB eigen geheugen. Wie dat niet genoeg vindt, kan het geheugen uitbreiden middels microSDHC-kaartjes. Op die manier past er 8GB extra opslagruimte in.

Het mobieltje heeft geen 3G en wifi, maar beschikt wel over gprs- en edge-ondersteuning. Het toestel is vooralsnog alleen bestemd voor de Aziatische markt. Of de X830 ooit naar Nederland zal komen, is nog niet duidelijk.