Fujifilm mag dan werken aan een 3D-camera, dat belet het bedrijf niet om ondertussen ook leuke digitale camera's voor het grote publiek op de markt te zetten. De FinePix J30 is zo'n leuke camera met maar liefst 12 megapixel, die Fujifilm woensdag heeft aangekondigd.

Naast de 12 megapixels is de FinePix J30 voorzien van allerlei handige specificaties. Zo heeft hij een nieuwe panoramamodus gekregen die het schieten van panoramaplaatjes mogelijk maakt.

Hij heeft 3x optische zoom. Zijn lcd-beelscherm is 2,7 inch groot. En verder behoort tot het pakket: gezichtsherkenning, het automatisch verwijderen van rode ogen, fotostabilisatie, portret-, tegenlichtportret-, nachtportret- en landschapmodus. Tevens zit er een filmmodus op met geluid en zoomfunctie. Daarbij heeft hij ook een automatische scèneherkenning.

Hij heeft een maximale ISO-gevoeligheid tot aan 3200. Zijn lithium-ion batterij is oplaadbaar. Deze digitale camera is verkrijgbaar in het roze, zilver of zwart. Maar wat de FinePix J30 van Fujifilm moet gaan kosten of wanneer hij daadwerkelijk te koop zal zijn, is nog niet bekend.