Na de eerste usb 3.0-kabel is nu ook het eerste moederbord met de nieuwe usb-aansluitingen op komst. Het computeronderdeel komt van Asus en gaat P6X58 Premium heten.

De eerste usb 3.0-kabel maakte eind april een ietwat voorbarige indruk: er waren immers nog geen computers die over de benodigde usb 3.0-poort beschikten. Met de komst van dit Asus-moederbord wordt het kabeltje al wat interessanter.

Maar men is er nog niet helemaal. Zonder mp3-spelers, flashdrives en harddisks die van een usb 3.0-controller zijn voorzien, valt er nog niet te profiteren van de opgevoerde doorvoersnelheden. Die zouden tien keer zo hoog zijn als bij usb 2.0.

Het moederbord hinkt wel een beetje op twee gedachten, want naast twee usb 3.0-poorten zitten er ook vier ouderwetse 2.0-poorten op. En eigenlijk is dat volstrekt onnodig, want usb 3.0 is simpelweg compatibel met usb 2.0.

De Asus P6X58 Premium is een nieuw moederbord voor Intel Core i7-processors en beschikt verder over zes ddr3-geheugenopeningen en drie videokaartsloten. De lanceerdatum en prijs zijn nog niet bekend.