Shure staat al sinds jaar en dag bekend om zijn apparatuur voor muzikanten, maar voorziet nu ook simpele thuisgebruikers van mooie audiogadgets. Zo komt het bedrijf nu met drie koptelefoons voor op weg én op de bank.

Hiermee lijkt het bedrijf vervolg te geven aan zijn populaire, high-end oordopjes. Het trio nieuwe koptelefoons horen echter niet in, maar over het oor. Deze full-size hoofdtelefoons bieden volgens Shure een stevige geluidskwaliteit. Daarnaast hebben ze het voordeel dat het snoer los te koppelen is – mocht de draad beschadigd raken, dan is deze dus eenvoudig te vervangen.

De SRH240 is het instapmodel, gericht op draagbare muziek- en mediaspelers. Deze koptelefoon moet voor zo’n 75 dollar al ‘volwaardig’ basgeluid en gedetailleerde hoge tonen bieden, aldus Shure.

Voor DJ’s is er de SRH440. Deze koptelefoon moet ongeveer 125 dollar gaan kosten en kent dezelfde geluidskwaliteit als zijn goedkopere broertje, maar is uitgebreid met kantelbare oorschelpen en een verstelbare hoofdband.

Het topmodel is de SRH840. Deze uitvoering is bedoeld voor echt serieuze muziekliefhebbers en studiomensen. Volgens Shure is de frequentierespons bij deze koptelefoon van studiokwaliteit, met ‘rijke bassen, heldere middentonen en uitgebreide hoge tonen’.

De koptelefoons zullen de komende weken hun plekje veroveren in de Amerikaanse winkelrekken. Wanneer ze naar Europa komen en wat hun europrijs zal worden, is nog niet bekend.