Devotec heeft een nieuwe Bluetooth-speaker gelanceerd. De Solar Sound Bluetooth Speaker heeft, zoals zijn naam al doet vermoeden, geen batterijen nodig, want hij verkrijgt zijn energie via zonne-energie.

Het bewuste apparaat is voorzien van een tweetal 2Watt speakers om stereogeluid te bewerkstelligen. Dankzij de aanwezige Bluetooth kan bijvoorbeeld het mobieltje of de laptop aangesloten worden op de speaker.

Hij heeft een ingebouwde microfoon, zodat er handsfree gebeld kan worden, wanneer er een mobieltje op aangesloten is. Verder is hij voorzien van een touchscreen die het mogelijk maakt om de muziek op afstand te bedienen, denk bijvoorbeeld aan: doorspoelen, nummers zoeken en het volume bijstellen.

Het zonne-paneel van deze speaker is helaas niet al te krachtig. Twaalf uur zonlicht staat namelijk garant voor acht uur speakergeluid. Gelukkig kan hij ook gewoon via netstroom opgeladen worden.

Hij is daarentegen wel makkelijk overal naartoe te nemen. Zijn afmetingen zijn namelijk 16,5 bij 5,5 bij 5,5 centimeter en hij weegt slechts 260 gram. De Solar Sound Bluetooth Speaker van Devotec kost 70 euro.