Point of View heeft de netbookmarkt verrijkt met weer een nieuw model. De Mobii ION 230 is krachtiger dan de meeste andere netbooks, maar daardoor vreet hij ook meer stroom.

De Mobii ION 230 is voorzien van een Atom 230 processor in plaats van de gebruikelijke N270 of N280. Dit maakt de netbook krachtig, maar heeft direct ook tot gevolg dat hij verre van energiezuinig is. Gelukkig is hij voorzien van een 6-cell batterij, waardoor hij hoogstwaarschijnlijk toch lang door kan gaan alvorens hij weer op netstroom moet worden aangesloten.

De sleutelspecificaties van deze netbook zijn de NVIDIA ION chipset en de hdmi-poort. Dit maakt de Mobii ION 230 tot een degelijke, draagbare HD-videospeler. Overigens moet er dan wel een goede projector of hoogwaardig beeldscherm op aangesloten worden, om ook daadwerkelijk van de high definition te kunnen genieten.

Deze netbook heeft namelijk een lcd-beeldscherm van 10,2 inch met slechts een resolutie van 1024 bij 600. De Mobii ION 230 van Point of View is verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen of rood. Hij kost 350 euro.